Nieuws juli 2022 – Last Frontier Heliskiing

Bell 2 Lodge – Zomerupdate

Slechts twee dagen nadat de laatste helski-gasten half april vertrokken, werd Bell 2 Lodge opnieuw omgevormd tot een voorwaartse operatiebasis voor mijnexploratie. Vooruitlopend op weer een drukke winter zijn er deze zomer verschillende upgrades van de faciliteiten gepland. Het gebouw Sauna / Spa is gestript en nadert zijn voltooiing. Het café en de skiwinkel zullen later in de zomer ook een volledige facelift ondergaan. In september staat er weer een open plek op het programma om het boomskiprogramma rond Bell 2 Lodge verder te versterken. Update en foto’s in ons najaarsnieuws.

Bemanning zomerretraite

Een selectie van de belangrijkste bemanningsleden en hun families [21 in total] ontmoetten elkaar eind juni in Vernon voor een verrassingsreis van een week. Eerste pitstop: Wildwaterraften in Gouden BC. De groep werd de volgende ochtend in spanning gehouden toen we (zogenaamd) in konvooi op weg waren naar enkele warmwaterbronnen in de buurt van Radium. Maar… Verrassing! 65 km ten zuiden van Golden werd het team begroet met de aanblik van een grote glimmende Bell 212 helikopter. We werden meegenomen de bergen in naar CMH’s nalatenschap Bugaboo Lodge. Onder een heldere hemel hadden we de hele plaats voor onszelf. Vier nachten lang wandelden we over bergkammen, zwommen in gletsjermeren, doorkruisten ravijnen en ‘via ferrata’. We aten, we dronken, we lachten, we chillden, we dachten na* en in de gebruikelijke Last Frontier Heli-traditie verschenen kostuums op de laatste avond. Een pluim voor het personeel van CMH Bugaboos die ons heeft ontvangen en natuurlijk aan al diegenen die hen zijn voorgegaan om zowel heli-skiën als heli-wandelen zoals we dat nu kennen, te pionieren. De gangen van de Bugaboo Lodge zijn doordrenkt van geschiedenis; aan elke muur hangen zwart-witfoto’s van alle overgrootvaders van de klim- en heliskiënwereld. Als heli-wandelen met CMH niet op uw radar staat, denken wij dat het dat wel zou moeten zijn. Het is geweldig om te delen met elk soort gezin.

*Het resultaat van de contemplatie was een unanieme conclusie dat we het verbijsterende geluk hebben om in British Columbia te wonen, werken en recreëren, omringd door zo’n levendige en adembenemende wildernis. Oogverblindend krachtig spul.

Skipully
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart